Povídky ze zadní kapsy - Kostúr, Jiří (Jiří Kostúr, 2018)
„Povídky ze zadní kapsy“ byly napsány předtím, než jsem se poznal s lidmi z českého un-dergroundu, což bylo až ke konci sedmdesátých let minulého století. Při vzniku povídek mi bylo kolem 33 let. Dneska mi je 75 roků, takže povídky jsou staré 42 let. Žádná z povídek nikdy neopustila prostor šuplíku, teprve až teď. Okolnost proč nespatřily světlo světa v době svého vzniku, ta je nasnadě: byly napsány v komunistických normalizačních časech. Tehdy jsem prožíval osamocené časy, kterým jsem čelil těmito literárními hříčkami. Připadá mi, že by mohly zaujmout i dnešní čtenáře.