Šachové figurky - May, Peter, 1951 prosinec 20.- (Krimiromán, 2014)
Fin se znovu usadil na ostrově svého dětství a pracuje jako ostraha pro místního majitele rozsáhlých pozemků. Při své práci dopadne bývalého spolužáka Piskoře při pytlačení a společně se stávají svědky podivného úkazu, kdy se po prudké bouři samovolně vyprázdní jezero. Na jeho dně pak objeví malé letadlo, ve kterém před sedmnácti lety zmizel jejich kamarád, muzikant Roddy. Když se dostanou do kabiny letadla a najdou Roddovy ostatky, Fin pochopí, že byl pravděpodobně zavražděn a pouští se do odhalování dávných tajemství.