Deník japonské manželky - Ageiwa, Veronika (Skutečné příběhy (Motto), 2018)
Jaké to je, když se světlovlasá Češka provdá do Japonska? To Veronika zažila na vlastní kůži a o autobiografické zážitky se s humorem a nadhledem podělila na stránkách své knihy. Veronika a Kóta se seznámili v Čechách jako studenti. A protože láska nezná hranic, navzdory všem varováním a kulturním rozdílům se rozhodli vzít. Veronika následovala svého muže do jeho rodné země - do Japonska. Zvyknout si na specifika japonské kultury pro ni nebylo vůbec jednoduché. Svérázné rituály a zvyklosti, nezvyklé stravování, jiný životní styl i odlišné postavení ženy ve společnosti, s tím vším se Veronika musela vyrovnat. Nakonec našla v Japonsku svůj druhý domov. Na druhou stranu ani pro jejího manžela Kótu nebylo snadné sžívání se s českou kulturou během návštěv Čech. A přivést do tradiční japonské rodiny emancipovanou Češku, to vyžadovalo také notnou dávku odvahy... a hlavně lásky.