Monetární ekonomie v období konvergence a krize - Mandel, Martin, 1962- (Management Press, 2018)
Monografie významných českých autorů pokrývá stěžejní otázky vnější rovnováhy v malé otevřené ekonomice, dynamiku měnových kursů v krátkém a dlouhém období a hlavní vývojové fáze měnové politiky v České republice za období 1993-2017.