O Faustově domě a o starých pověstech českých… - Votruba, Jiří London (E-knihy jedou, 2018)
Je to 124 let od chvíle, kdy ve vydavatelství J. D. Vilímka v Praze vyšla poprvé knížka Aloise Jiráska Staré pověsti české. Její vydávání se pak z různých důvodů opakovalo, obsah příběhů se však neměnil. Současný autor se pod poněkud změněným názvem pokusil o její převyprávění. A doplnil ji novějšími zjištěnými historickými fakty. Tam, kde to pro stáří doby událostí už nebylo možné, využil své tvůrčí autorské fantazie. Nyní je na čtenáři, zda ho tato nová obdoba knihy zaujme.