Můj soukromý buzynes - Kraus, Jan, 1953- (BizBooks, 2018)
Jan Kraus v krátkých prozaických vzpomínkových útržcích se svým obvyklým sarkasmem a nadhledem vzpomíná na zásadní okamžiky svého života. Už od dětství obdařen "arogantní karoserií", která leckoho popouzela, našel uplatnění nejen v herectví, ale díky své zajímavé povaze a kreativitě se postupně setkával s rozličnými nabídkami a výzvami, které ho postupně zaváděly na nečekané a neplánované životní cesty. A po těch se Jan Kraus pohyboval s vyhraněnými názory a nadhledem sobě vlastním a stejně tak je zpracoval i do zajímavých autobiografických próz. Knihu oživují zábavné ilustrace autorova syna Davida Krause.