Očarovaná Havaj : vyprávění o nejkrásnější části Země lidí z pera legendárního cestovatele s fotografiemi Jiřího Kolbaby - Stingl, Miloslav, 1930-2020 (Jota, 2018)
Havaj, očarovaná Havaj, údajně nejkrásnější země světa, souostroví proslulé svými polynéskými obyvateli, melodickou hudbou, surfaři, obrovitými orchidejovými plantážemi a vulkány Mauna Kea a Mauna Loa, sopkami, jaké se tu rodí i dnes. Souostroví známé svými prý nejkrásnějšími plážemi světa - Waikiki a Kaanapali. Země snad s nejlepším podnebím planety. O všech těchto přiléhavých i falešných superlativech "očarované Havaje" hovoří legendární český cestovatel a etnograf Miloslav Stingl. Na základě četných výzkumných cest odkrývá i ty tváře dějin a kultury této vzdálené tichomořské země, o nichž nemáme dosud tušení. Aktualizované vydání provázejí ilustrace, autorovy dobové snímky a fotografie jednoho z nejznámějších současných cestovatelů a fotografů Jiřího Kolbaby. Nakladatelská anotace. Kráceno.