Zadrátovaný svět : pátrání po rodinném tajemství z holokaustu - Lederman, Noah, 1981- (BizBooks, 2018)
Autor románu již vyrostl v míru ve svobodné Americe. Mrazivý příběh jeho židovských prarodičů, kteří prošli hrůzami koncentračních táborů Majdanek, Osvětim, Bergen-Belsen a prožili hrůzy druhé světové války, ho však nutil po deset let sbírat informace a zlomky příběhů, aby mohl poskládat co nejvěrnější historický obraz kořenů jeho rodiny. Pátrání po rodinném tajemství z holokaustu doplňují autentické fotografie z archivu autorovy rodiny a osobní životní příběhy znovu oživují neuvěřitelnou krutost nacistické perzekuce.