Prostituce v nacistických táborech : Himmlerovy nevěstince - Miko, Václav, 1971- (Petrklíč, 2016)
Heinrich Himmler do rozsáhlé strategie zakomponoval státem kontrolovanou prostituci jako součást mocenského a hospodářského zájmu. Prostitutky byly brány jako asociální zlořád, nesplňovaly představy nacistické ideologie, byly násilím sexuálně zotročeny a mnohé poslány nejen do nevěstinců pro vojáky Velkoněmecké říše, ale také do koncentračních táborů. Právě tam se běžně prováděly nucené sterilizace, experimentální potraty a tisíce brutálních pokusů pod vedením Josefa Mengeleho. I když nacisté svému lidu kázali o mravnosti a hrdosti, ve skutečnosti sami činili úplný opak. V době jejich moci se tisíce žen a sotva dospělých dívek staly oběťmi různých forem sexuálního násilí, ponižování, znásilňování a mučení. Vybraní muži SS museli zplodit tisíce nových árijců v tzv. domech Lebensbornu . Autor v této publikaci otevírá semknutou společenskou zvyklost, kterou dnes známe pod pojmem "tabu". Nakladatelská anotace. Zkráceno.