Holky na vodítku. - Březinová, Ivona, 1964- (Albatros, 2018)
Alice je dívka, které rodiče naplánovali kariéru lékařky, a ona se jim snaží vyhovět. Avšak na střední škole jsou větší nároky a Alice žije pod velkým tlakem, že se jí nepodaří vše zvládnout. Stres vyplývající ze strohé výchovy a nároků vede k touze po tom být sama sebou a vyzkoušet vše zakázané. S novou láskou se dostává do společnosti, kde drogy jsou běžná věc a její život se rázem dramaticky změní. Příběh je psaný ve dvou rovinách. Jedna je tvořena přítomností odehrávající se právě v léčebně, druhou tvoří soukromý psychoterapeutický deník hlavní hrdinky.