Dvojité salto na talíři - Jendruchová, Michala, 1979- (Román (Motto), 2018)
Monika byla v mládí zakomplexovaná dívka kvůli své tloušťce. Po nástupu do redakce společenského časopisu se její život změní - začne o sebe víc dbát a během své první reportáže se seznámí s fitness trenérem, díky kterému začne shazovat nadbytečná kila. Po porodu se ale nemůže vrátit na svou původní váhu přirozenou cestou, takže přestane jíst úplně a teprve po čtyřech letech nastoupí do psychiatrické léčebny.