Hektorka a její vesmírné dobrodružství - Francová, Veronika (Fragment, 2018)
Hektorka je na první pohled nenápadná žákyně 6. A. Má neposedného mladšího bráchu Vendelína a ztřeštěného psa Bastafána. Ten jednoho dne najde na louce podivné zrcátko. Ukáže se, že jde o zařízení, prostřednictvím kterého s Hektorkou a Vendelínem začnou komunikovat mimozemšťané. Proč? Jejich planeta je v ohrožení a oni vědí, že právě Hektorka, Vendelín, Bastafán a potrhlý fyzikář Drbal (přezdívaný také profesor Klepler) je můžou zachránit. Nakladatelská anotace.