Hořící příliv - Auxier, Jonathan (Spirit animals. Soumrak strážců, 2018)
Rolan a Abeke míří na lodi s Červenopláštníky kamsi do Zmrzlého moře. Nemají tušení, zda jsou jejich zajatci nebo spojenci a Abeke se jen stěží vyrovnává se ztrátou Urazy. Červenopláštníci je zavedou na místo jménem Erdas, které tvoří stará sopka, v jejichž hlubinách Hellané před mnoha staletími vyhloubili spleť chodeb, které mají sloužit jako past. Past pro Žerfa, toho, který kdysi spadl z nebe na místo posvátného stromu v Sadre. Šejn prozradí Abeke a Rolanovi, že Žerf ovládá Zerífa stejně jako parazity, kterými se Zeríf dokáže zmocnit spirituálních zvířat a řídit svou armádu. Žerfova moc roste a zřejmě se již brzy vyklube ze svého vejce, stane-li se tak, ovládne celý svět. Podaří se Abeke, Rolanovi a jejich přátelům spustit pradávnou past, prozradí jim Kovo Hellanské tajemství a vrátí se spirituální zvířata opět ke svým Zelenopláštníkům?