Milan Baroš : ostravský král - Smutný, Roman, 1987- (XYZ, 2018)
Kniha popisuje neskutečnou cestu kluka z valašské vísky Vigantice až na Atatürkův olympijský stadion, kde se stal vítězem jubilejního 50. ročníku Ligy mistrů v dresu FC Liverpool. Jak se z nejúspěšnějšího odchovance klubu FC Baník Ostrava stal nejlepším střelcem mistrovství Evropy? Jak se bez znalosti angličtiny vydal hledat štěstí do kolébky fotbalu? A jak vypadal návrat do milovaného Baníku, kde chce uzavřít kariéru? Nakladatelská anotace.