Příšery všude kolem - Drijverová, Martina, 1951- (Edika, 2018)
Tato knížka je plná bájných tvorů a příšer, které ožívaly ve fantazii námořníků a cestovatelů. Pro děti kolem 11 let. Kniha popisuje nevídané tvory, o kterých si vyprávěli lidé, nejčastěji však námořníci, strašidelné historky. Barvité ilustrace přibližují domnělou podobu bájných tvorů. Člověk si jen může klást otázky, zda se podivné události skutečně kdysi staly a obávané příšery opravdu někdy existovaly. Možná se vám podaří odhalit, které skutečné zvíře se za obávaným tvorem skrývá, a zjistíte, že se vlastně není čeho bát. Nakladatelská anotace.