Velmi osobní kniha o zdraví - Slimáková, Margit, 1969- (BizBooks, 2018)
Česká dietoložka prezentuje své třicetileté zkušenosti a výsledky vědeckého bádání z oblasti výživy a péče o zdraví. Zaměřuje se na nejčastější výživové omyly, škodlivost diet. Pitný režim, prospěšnost čaje a kávy. Přirozený pohyb a jiné pohybové aktivity. Péči o životní prostředí. Vypráví o své práci v rámci školního stravování. Představuje vlastní pojetí prevence a své osobní zkušenosti. Vysvětluje hlavní příčiny infekčních, chronických a autoimunitních nemocí a jak je zvládat. Nechybí kapitola o kráse a hygieně.