Chovejte se jako kočka - Garnier, Stéphane (Jota, 2018)
Kočka je váš nejlepší kouč!   Kočka všechno pochopila, dělejme to jako ona! Tato samozřejmost inspirovala Stéphana Garniera k napsání příručky o osobním rozvoji pojaté jinak než podobné knihy. Kočka je svobodná, klidná, pozorující, opatrná, elegantní, charismatická, samostatná, hrdá, nezávislá… Má tolik záviděníhodných vlastností, které můžete snadno rozvíjet, když se jí budete inspirovat ve svém každodenním životě.   Nechejte se tedy vést Stéphanem Garnierem a jeho společníkem Ziggym, kteří vám krok po kroku vysvětlí, jak pozorováním vaší kočky zlepšit svůj život. Buďte i vy zvědaví, buďte zen a nároční. Záleží na vás, jak budete jednat, myslet, očekávat! Už nebudete podléhat rozkazům ani tlakům všedního života! V kanceláři, v rodině nebo mezi přáteli vám kočka pomůže lépe zvládat stres, tříbit vaši nezávislost, zvyšovat vaše charisma…   Stéphane Garnier a Ziggy nám nabízejí udivující příručku nabitou vynalézavostí, kočičími větami a mazanými radami… které vám změní život!   První kniha inspirovaná kočkou, která vám poradí, jak lépe žít všední život!     Stéphane Garnier je muž mnoha profesí, pracoval mj. jako zvukař v USA, truhlář, webmaster, účetní, zpěvák, prodavač, realitní makléř, třídič balíků, satirik, bloger, spisovatel… Je autorem mnoha, většinou satirických, knih, např. La lutte, c'est classe, Perles de People, Perles de Politiques, Légendes à la con, Super radin. Knížku Chovejte se jako kočka napsal za tři týdny. Se svou kočkou Ziggy bydlí na lodi v Lyonu.      „Je to překvapující knížka, jakési UFO ve světě osobního rozvoje. Je krátká, legrační, levná, ale hlavně plná užitečných a rozumných rad. Můžeme si zjednodušit život a být šťastnější, když budeme kopírovat některé kočičí chování? Zdá se, že ano, a Stéphane Garnier nám vysvětluje proč a jak. Ve složitých situacích nebo před nelehkou volbou si někdo říká: ‚Co by dělal na mém místě Ježíš?‘ (nebo Buddha, Gándhí, Mandela nebo Batman). Autor této knížky se ptá: ‚co by dělala na mém místě kočka?‘ www.des-livres-et-nous.com   „Je třeba říct, že v bingu by bestseller Chovejte se jako kočka zaškrtl všechna políčka, protože rozvážně kombinuje dvě módní tendence: osobní rozvoj a roztomilá zvířata.“ www.bibliobs.nouvelobs.com    „Toto není filozofická knížka, je to prostě dílo rozdělené do 55 krátkých kapitol, které nás zve, abychom uvažovali jinak o našem způsobu života, a to s humorem a ze zvířecího úhlu pohledu.“ www.audetourdunlivre.com