Čtvrtý mandel sonetů - Čepelka, Miloň, 1936- (Čas, 2018)
Čtvrtý soubor znělek známého textaře, prozaika, herce a cimrmanologa obsahuje podobně jako jeho předcházející mandely patnáct sonetů. Miloň Čepelka i v této sbírce s úzkostlivou pečlivosti dodržuje všechna formální pravidla klasického sonetu. Po stránce obsahové pak zkoumá s moudrou zkušeností člověka, obeznámeného se životními záludnostmi, neúprosný pohyb času či strasti a radosti lidského bytí. I v pozdním věku nachází básník potěšení z ticha a klidu, z možností, že stále může přemítat o prostých vztazích a věcech. Jako třeba o vamberecké krajce, která má takové kouzlo, že ho na chvíli může i vrátit "něžně zpátky do pohádky".