Lidožrout : přežil jsem útok velkého bílého žraloka, 1916 - Tarshis, Lauren, 1963- (Dobrodružné příběhy pro děti, 2018)
Příběh, který volně vychází ze skutečných událostí u pobřeží New Jersey, kdy žralok zabiják neočekávaně a s fatálními následky napadal děti i dospělé. Ve vodě číhá nebezpečí... Desetiletý Chet má tři skvělé kamarády, se kterými si užívá letní pohodu a koupání v osvěžující zátoce. Jednoho dne strhnou pozornost celého města šokující zprávy. Plavce v oblasti blízkého pobřeží napadá velký bílý žralok. Když pak Chet při dovádění s přáteli ve vodě uvidí cosi divného, zpočátku nevěří, že je to skutečné... dokud se neocitnou tváří v tvář krvežíznivému predátorovi. Nakladatelská anotace.