Valentýnka a narozeniny - Peroutková, Ivana, 1960- (Albatros, 2018)
První díl série o svérázné holčičce Valentýnce, která má úžasné nápady a se svými kamarády Jonášem, Péťou a Zuzkou je neváhá uskutečnit. Pro děti od 7 let. Valentýnka bydlí s maminkou a tatínkem, tetou Helenou a strýcem Alešem, babičkou a peruánským naháčem Hugem ve velkém starém domě se zahradou. Ve svém podkrovním pokojíku hraje na klávesy, skládá písníčky a ze všeho nejradši vymýšlí neobvyklé věci. Teď zrovna chystá naprosto unikátní dárek pro tetu Helenu k narozeninám. Spolu s Jonášem, Péťou a Zuzkou totiž chtějí vyrobit voňavé šumivé koule do koupele. Ale pssst! To je tajemství!