Básničky z lúk a lesa - Pavlíková, Jana (Albatros Media Slovakia s.r.o., 2018)
Kamarát vetrík sa ráno zobudil, roztiahol svoje krídla a preletel ponad lúku a les. Veselo pozdravil všetky zvieratká, rozstrapatil vlásky kvietkom a privoňal k hubám. Teraz letí ďalej do sveta a všetkým deťom chce porozprávať, čo nového sa na lúke a v lese dozvedel. Keď sa započúvaš do jeho pesničiek, prezradí ti, aký koncert sa chystá za súmraku na rybníku, prečo diviaka rozbolelo brucho a kto je kráľovnou jazera. Naučíš sa, ktoré huby sú jedlé a ktoré jedovaté, aká bylinka ti pomôže, keď ťa trápi nádcha a kašeľ a kde sa v zime ukrylo zrniečko. Dozvieš sa, akú správu napísal ďateľ stromom, kam sa schovali múdre svište ale aj to, ako deti prešli cez rozum hladnému kliešťovi...