Lúpež z helikoptéry - Bonnier, Jonas (Albatros Media Slovakia s.r.o., 2018)
Dokonalý zločin. Paralyzovaná polícia. Podľa skutočnej udalosti. V septembri 2009 sa spustí poplach – lupiči vnikajú do depozitára vo Västberge.Tak sa začal príbeh najšokujúcejšieho zločinu, aký kedy Švédsko zažilo. Lupiči priletia helikoptérou a doslova pred očami polície vykradnú najzabezpečenejší depozitár. Polícia sa len bezmocne prizerá, ako si odnášajú desiatky miliónov korún. Nezaznie ani jeden výstrel. Vzrušujúci akčný román vznikol na základe výpovedí skutočných lupičov z chudobnej štvrte v Štokholme. Netflix podľa neho pripravuje film