Příběh chytrého města : jak Honzík objevil, jak budou fungovat města v budoucnosti - Mrázek, Petr (Edika, 2018)
Kniha pro zvídavé děti, kde se autor na základě vyprávění snaží zodpovědět otázky týkající se možností využití moderních technologií ve městech. Určeno dětem mladšího školního věku. Dědeček vezme zvídavého Honzíka a jeho kamarády na výlet do Třebíče, kde narazí na chytré využití moderních technologií, např. na tzv. chytré parkování, chytrou lavičku, elektromobil, elektrokolo... Podívají se také do ekotechnického centra Alternátor, kde pomocí zajímavých modelů získají představu o ekologickém a hospodárném využití technologií. Nakladatelská anotace. Kráceno.