Trajekt - Strandberg, Mats, 1976- (Host, 2018)
Na trajektu vydávajícím se na plavbu mezi Švédskem a Finskem dvanáct set pasažérů připravených na příjemné cestovní dobrodružství prožije děsivé chvíle, neboť na palubě lodi číhá ZLO. Výletní trajekt Baltic Charisma a na něm rozjaření natěšení cestující, jejichž životní osudy autor v úvodu rozkreslí, se uprostřed cesty ocitá v naprosté izolaci a do hry vstupuje cosi neuvěřitelného. Dochází k události, která skutečně prověří, kdo je slabý a kdo hrdina a odhalí skutečné lidské charaktery. Na roztančenou palubu, kde alkohol teče proudem a lidé touží po zábavě a uvolnění, totiž vstoupí monstrum rvoucí lidské životy po stovkách, tvor hodující na lidské krvi, strachu a křiku, který však v Baltském moři nikdo neslyší.