První linie. - Kloos, Marko, 1971- (Fantom Print, 2018)
Ve třetí knize military sci-fi série První linie se naše planetá ocitá v zásadním ohrožení... Dlouháni dobyli Mars a jejich semenné lodě hlídkují na hranicích Sluneční soustavy, do které tak neproklouzne žádná pozemská loď. A je více než jisté, že útok na Zemi je pouze otázkou času. Mezitím je daleký ledový měsíc Nový Svalbard na pokraji hladomoru. Vojáci dvou pozemských velmocí sice pár menších bitev s Dlouhány vyhráli, ale teď hrozí, že prohrají celou válku. Pod tlakem nových událostí tak SAS uzavírá spojenectví s nepřátelskými Sino-rusy. Tajným průletem bojové lodi Indianapolis blokádou chtějí obnovit zásobovací trasu se Zemí. Zdaleka však netuší, jaké přijetí je čeká... Události nabírají dramatický spád a v jejich víru štábní seržant Grayson nečekaně nachází staré přátele a současně musí vyřešit jednu zásadní otázku... Nakladatelská anotace.