Oheň probuzení - Ryan, Anthony, 1970- (Host, 2018)
Fantasy román odehrávající se ve světě, kde je dračí krev produktem, jenž poskytuje tzv. Krvežehnaným jejich zvláštní schopnosti. První díl série. Kovolodní obchodní syndikát ovládá obchod s krví draggů. Každý ze čtyř známých druhů - černí, červení, zelení a modří - svou krví propůjčuje Krverozeným jinou schopnost. A existují pověsti o bílém draggovi, přestože jsou považovány spíše za pohádky či výmysly. V příběhu se postupně prolínají osudy tří hlavních hrdinů: Claydona Torcreeka, zlodějíčka a neregistrovaného Krvežehnaného, Lizanne Lethridgové, agentky a nájemné vražedkyně, a Corricka Hilemora, podporučíka na Kovolodním křižníku.