Marie Terezie : 300 let od narození - Weigl, Jiří, 1958- (Publikace (Institut Václava Klause), 2017)
Jednotlivé texty se zaměřují na osobnost Marie Terezie, její vztahy k českým zemím, soukromý život, pohled české historiografie na tuto vladařku, nejdůležitější tereziánské reformy nebo zásluhy Marie Terezie na celkové modernizaci podunajské monarchie. Součástí sborníku je rovněž obrazová příloha.