Konkláve : tajemství papežské volby - Wolf, Hubert, 1959- (Prostor, 2018)
Kniha německého teologa a církevního historika se zabývá dějinami volby papeže, hlavy katolické církve, a také obecně jeho úřadem (papežské symboly, jméno, pravidla abdikace apod.) Autor odpovídá na čtyři základní otázky: kdo, kde a jak volí papeže, a kdo se může stát papežem. Úvodem stručně zmiňuje volby římských biskupů, kteří se až od 11. století nazývají papežové. Od 13. století pak volí papeže konkláve, tj. uzavřené shromáždění kardinálů. Kniha se věnuje např. programu a liturgii konkláve, problematice tradice a reforem papežské volby, dále odhaluje, nakolik je tajná volba papeže skutečně tajná, věnuje se obecně papežskému úřadu, reformě konkláve Jana Pavla II. z r. 1996 apod. V závěru autor představuje svoji futuristickou prognózu volby papeže v r. 2059.