Bude to bolet, doktore? : tajné deníky mladého lékaře : kniha, která vás přesvědčí, že humor a bolest patří k sobě - Kay, Adam, 1980- (Jota, 2018)
Autobiografická kniha byla sestavena z autorových poznámek, které si vedl v době, kdy působil jako lékař v nemocnici. Tato kniha byla vydána jako zpětná vazba na výrok britského ministra zdravotnictví Jeremyho Hunta, který pronesl, že lékaři jsou chamtiví. Autor se v knize snaží práci lékaře přiblížit běžné veřejnosti a ukázat tak opak. Zápisky popisující jeho běžné pracovní dny od doby, kdy nastoupil, do doby, kdy v nemocnici skončil, jsou doplněné poznámkami, které laikovi přibližují lékařské termíny. Některé případy, které hlavní hrdina ve svých poznámkách popisuje, můžeme vnímat jako humorné, jiné ne. Jeden takový tragický případ, během něhož zemřelo dítě a jeho matka, dokonce ovlivnil autora natolik, že skončil s povoláním lékaře.