Insomnie - Votruba, Václav (E-knihy jedou, 2018)
Spánková paralýza, znepokojivé zvuky, nezvaní hosté… Noci ve starém domě na Žižkově třídě v Českých Budějovicích jsou pro mladého muže, který se přistěhoval ke své přítelkyni, stále hrůznější. Co bzučí ve stěnách? Kdo tiše postává v temném rohu ložnice? Pomůže bývalý farář z dalekého Klenčí pod Čerchovem? Českobudějovický spisovatel Václav Votruba se ve své nové knize Insomnie vydává na pole psychologického hororu, který by mohl potěšit čtenáře například H. P. Lovecrafta. „Cílem není za každou cenu děsit, spíše vyvolávat nepříjemné pocity,“ říká autor a zve vás na návštěvu do světa, který překračuje lidské chápání.