Hádej, můžeš jednou - Castañeda, Kateřina, 1982- (Astra (Prostor), 2018)
Soubor povídek české autorky, která svou pozornost zaměřuje na zdánlivě obyčejné lidské osudy. Jak autorka předesílá v úvodu, inspiraci k povídkám hledala ve svém okolí, přimíchala trochu fikce a laskavého humoru a výsledkem jsou povídky, v nichž se různorodí hrdinové setkávají s nevšedními zážitky, které je učí vážit si života. Setkáme se se zadluženým mladým mužem, rozvedenou matkou pubertální dcery, záletníkem, opuštěnou samoživitelkou, stárnoucí modelkou, ale i s dospívající citlivou dívkou. Ti všichni, přestože na první pohled nemohou mít mnoho společného, touží po lepším životě, jsou nespokojení s tím, co mají, a často nejsou ochotni pro změnu cokoli udělat. Osud jim připraví nevšední zážitky, často až neuvěřitelné, které jim otevřou oči a naučí je prožívat svůj život naplno.