Hraničiarov učeň. - Flanagan, John, 1944- (Egmont, 2018)
Fantasy série o hraničářském učni a jeho přátelích. Will a Evanlyn na vlčí lodi míří do Skandije. Willa s Evanlyn, zajaté posádkou Vlčího větru, čeká v zemi na severu otroctví. Hraničář Halt odmítá porušit slib daný svému učni a raději se stane vyhnancem, aby se mohl vydat na cestu do ledových krajů. Ani Horác nehodlá nechat svého kamaráda v rukou nepřátel a po boku Halta putuje Galikou. Galika není pro pocestné právě bezpečným místem, a tak oba poutníky čeká mnoho překážek.