Hraničiarov učeň. - Flanagan, John, 1944- (Egmont, 2018)
Fantasy série o hraničářském učni a jeho přátelích. Evanlyn je při útěku ze Skandie unesena temudžajskými bojovníky. Evanlyn a Willi prožili zimu v skandijské lovecké chatě v horách po útěku z otroctví z Hallasholmu. Když přišla obleva a byl čas opustit svůj úkryt a přejít na druhou stranu hor do Galiky, byla Evanlyn při lovu unesena šesti Temudžajci. Dorazí Halt s Horácem včas, aby Willovi pomohli zachránit Evanlyn ze spárů průzkumné družiny kočovného národa a varovat Skandijce před blížícím se nebezpečím?