Pokrok : deset důvodů, proč se těšit na budoucnost - Norberg, Johan, 1973- (Liberální institut, 2018)
Vleklé společenské problémy celého světa a snahy o jejich řešení. Opravdu se náš svět se hroutí? Každodenní zpravodajství hlásí úpadek: zkorumpovaná politika, rasismus, chudoba, války, nerovnost, hlad. Johan Norberg nabízí poučnou a povzbudivou analýzu, jak daleko jsme dospěli při řešení největších problémů, kterým lidstvo čelí. Není potřeba vracet se zpět k dobám, kdy bylo údajně vše lepší. Tváří v tvář strachu jsou fakta jednoznačná. Žijeme v nejlepší době dějin. Nakladatelská anotace.