Praktický průvodce koncem života : rozcestník pro nemocné a pečující - Slámová, Regina, 1970- (Edika, 2018)
Průvodce pro nevyléčitelně nemocné a pečující okolí. V posledních letech se mění pohled na přístup k péči o lidi žijící s nevyléčitelnou a život ohrožující nemocí, kniha je proto pojata jako tzv. rozcestník. Pomocí praktických rad, doporučení a odkazů se snaží přispět k šíření často obtížně dostupných informací a pomoci zvládnout každodenní situace v závěru života.