Neviditelný = The invisible man - Olšovská, Dana (Dvojjazyčná kniha pro začátečníky, 2018)
Zjednodušené dvojjazyčné převyprávění klasického fantastického románu H.G.Wellse, dpolněné cvičeními a odkazem na MP3 nahrávku anglického textu. Určeno začátečníkům v angličtině. Román Neviditelný líčí příběh nadaného fyzika, který objevil metodu zprůsvitnění hmoty a objevil tak princip neviditelnosti. Provede pokus sám na sobě a prochází řadou nesnází, které jeho neviditelnost zapříčiní, zároveň ale chápe, jak nesmírná moc se mu jeho objevem dostala do rukou. Rozhodne se zneužít svého vynálezu k tomu, aby ovládal lidstvo - jeho tragédií však je, že nepočítá s lidskou solidaritou proti teroru. Zahyne jako vyvrženec lidské společnosti v honbě, kterou na něj ohrožení spoluobčané uspořádali. Námět klasického fantastického příběhu byl zde převyprávěn zjednodušeným jazykem, doplněn zrcadlovým českým překladem, několika cvičeními a odkazem na MP3 nahrávku anglického textu v podání rodilého mluvčího. Celek je cvičným textem pro začínající angličtináře.