Literární památky epochy velkomoravské : 863-885 - Vašica, Josef, 1884-1968 (Kulturní historie, 2014)
Knížka shrnuje celoživotní bádání předního českého slavisty, literárního historika a překladatele. První část knihy se v samostatných kapitolách věnuje různým aspektům literárního odkazu velkomoravského období, druhá část - vlastní jádro knihy - obsahuje překlady jednotlivých pojednávaných literárních památek.