Master i Margarita = Mistr a Markétka - Podlesnych, Alena, 1972- (Dvojjazyčná kniha pro mírně pokročilé (Edika), 2018)
Nejslavnější autorovo dílo vydané z pozůstalosti je inspirováno atmosférou Moskvy třicátých let dvacátého století. Zjednodušené dvojjazyčné vydání pro mírně pokročilé, s cvičeními a odkazem na MP3 nahrávku. Fantastický příběh začíná snahou mladého básníka polapit Satana, který v podobě profesora černé magie rozvrací život moskevské společnosti. Poté se těžiště přesouvá na mnohovrstevný, smybolický příběh zneuznaného spisovatele a jeho oddané milenky, v němž zmíněný Satan sehraje zásadní roli. Vedlejší dějovou linii tvoří vyprávění o posledních dnech života Ježíše Krista a o vnitřním boji Piláta Pontského, který je námětem spisovatelova nedokončeného románu. Děj klasického díla je zjednodušen a převyprávěn do jazyka, srozumitelného mírně pokročilým studentům ruštiny, doplněn souběžným českým překladem, gramatickými poznámkami a krátkým testem. Text doplňuje odkaz na MP3 nahrávku ruské verze v podání rodilé mluvčí.