Sirotek - Kučera, Jan (E-knihy jedou, 2018)
Až po dopsání knihy „Sirotek“ jsem si uvědomil, že jsem vlastně vytvořil chybějící článek řetězu příběhů naší rodiny. Ten svým obsahem navazuje na knihu „Tajné deníky ruského legionáře“, kde popisuji životní příběh svého otce. Přesně tam, kde „Deníky“ končí, „Sirotek“ začíná. Na něj pak volně navazuje kniha „Vojna“. V knize „Sirotek“ provázím čtenáře svým dětství a mládím, které jsem prožíval v padesátých a šedesátých letech na okraji Prahy na velkém staveništi nového sídliště Zahradní Město. Do vyprávění zapadají i mé zážitky, z mimořádného roku 1968 a z Bartošovic v Orlických horách, kde jsem strávil desatery prázdniny. Nechal jsem v této malebné pohraniční vesničce kus svého srdíčka u své první lásky. Podívejte se se mnou o více jak půl století zpět očima malého kluka, který právě přišel o svého otce.