Co v průvodcích nebývá, aneb, Historie Prahy k snadnému zapamatování - Jarolímková, Stanislava, 1947- (Motto, 2018)
Kniha plná pražských zajímavostí, které patří k životu jejích obyvatel od starých dob až do současnosti. Autorka, novinářka a dlouholetá přispěvatelka neotřelých pragensijních článků do deníku Večerník Praha, vydává nyní tuto tematiku v knižní podobě. Knihu rozdělila do několika kapitol - vznik Prahy a pražské dějiny, děje a stavby spojené s Vltavou, historie dopravy, zábava a běžný život v Praze (ale i živelné a jiné pohromy). Čtení je to nejen zábavné, ale i poučné s mnoha historickými a místopisnými údaji. Černobílé obrázky a plánky v textu a několikastránková příloha s barevnými fotografiemi.