Holky na vodítku. jsem bulimička - Březinová, Ivona, 1964- (Albatros, 2018)
Další kniha edice Holky na vodítku vypráví o Martině, která onemocní anorexií a posléze bulimií. Martina vyrůstá pouze se svou zamindrákovanou matkou. Ta dceři zpočátku zakazuje vše sladké a nutí ji, aby si hlídala váhu. Jednoho dne se situace obrátí a obě začnou jíst to, co si do té doby zakazovaly a samozřejmě obě tloustnou. Matka řeší problémy se svými partnery a veškeré neúspěchy svádí na svoji tloušťku, omezit jídlo však nedokáže. Martina nechce být jako matka, začne držet dietu a hubnout a končí v psychoterapeutické léčebně. I tentokrát je příběh popisován ve dvou rovinách - na jedné straně současnost odehrávající se v léčebně, na straně druhé minulost, o níž se dočítáme z Martinina deníku.