Teta to zase plete - Březinová, Ivona, 1964- (První čtení (Albatros), 2018)
Pokračování popletených pohádek vyprávěných tetou Bětou Šárce a Vašíkovi. Vhodné jako první čtení pro děti kolem osmi let. Teta Běta popletla, co mohla. V jejích pohádkách potkal Koblížek pyšnou princeznu, slepička běžela pro vodu Zlatovlásce, které zaskočila v krku třešňová pecka, hubatá Káča vytáhla přerostlou řepu a Otesánek pomáhal vysvobodit začarovanou princeznu. Na konci každé pohádky jsou otázky, s jejichž pomocí mohou děti se Šárkou a Vašíkem rozmotat, co teta Běta zamotala. Pohádky doprovází veselé a vtipné ilustrace. V závěru knihy jsou správné odpovědi na otázky z pohádek.