Na počátku prvního dne : úvahy o tajemství světa a člověka ve světle první biblické věty - Loukota, Václav (Volvox Globator, 2018)
Kniha představuje biblické stvoření světa jako příběh, který se dotýká každého z nás. Využívá k tomu mystické bohatství hebrejského jazyka, ale též prostých příměrů z obyčejného života. Úvahy o první biblické větě chtějí povzbudit a potěšit na cestě životem. Na závěr knihy je připojen autorův překlad biblické knihy Píseň písní do českého jazyka. Nakladatelská anotace. Kráceno.