Jak se vodník vybarvil - Babáček, Pavel (E-knihy jedou, 2018)
Vodnický synek Pelegrin dostává úkol, který může splnit pouze a jenom on. Uprostřed léta odchází z rodného rybníka ve společnosti zcestovalého žabího mudrlanta pana Rosničky. Na svém velkém putování zažijí napínavé i veselé chvilky a cesta k cíli se ukáže být mnohem obtížnější, než se jim zpočátku zdálo. Nakonec, po mnoha peripetiích, svoji misi úspěšně dokončí. Navíc, byť to nebylo původně v plánu, společně napraví poškozenou pověst starobylého vodnického rodu, ze kterého Pelegrin pochází.