Tajemství děsivého deníku - Welsch, Vítězslav, 1961-2023 (CPress, 2018)
Fantasy příběh tří kamarádek, kterým se podaří otevřít most mezi světy světla a tmy. Pro starší děti a mládež. Šestnáctiletá Gaia, jedna ze tří kamarádek, zdědí po své pratetě truhlu, která obsahuje návod i vše potřebné k vyvolání bytostí, o jejichž existenci dosud dívky neměly tušení. Gaia, Bára a Elizanna jsou trochu vystrašené, ale také velmi zvědavé, a tak začínají hrát hru, která nemůže dopadnout dobře a bytosti, které nesnesou světlo, se stávají neovladatelnými.