Královny nemají nohy - Neff, Vladimír, 1909-1983 (XYZ, 2018)
Romantický historický příběh ze 16. století líčí zábavné a dobrodružné příhody českého rytíře, zasazené do atmosféry rudolfinské Prahy a renesanční Itálie. V barvitém ději líčí autor neuvěřitelná dobrodružství mladého šlechtice, syna pražského alchymisty, který objevil kámen mudrců. Se svým italským přítelem se vydal do Itálie, aby tam zkusil své štěstí, a tam zažije řadu romantických dobrodružství včetně setkání s nejmocnějšími postavami tehdejší společnosti. Nakonec se však hrdina vrací do rodné země, kde touží nalézt klidný domov. Autor vytvořil vysloveně oddechový román, který čtivou formou vyhoví i nárokům milovníků historických a dobrodružně romantických příběhů.