Tisíc dnů v Toskánsku - De Blasi, Marlena, 1952- (Jota, 2018)
Biografické a kulinářské vyprávění americké šéfkuchařky ze současného Toskánska volně navazuje na její knihu Tisíc dnů v Benátkách. Autorka, odbornice v oblasti gastronomie, vypráví svůj osobní příběh. Se svým manželem, bankovním úředníkem, který se rozhodl odejít do důchodu, se odstěhují z Benátek do malé toskánské vesničky. Zde si nalézají nové přátele, řeší své osobní problémy, ale hlavně se seznamují s místní kuchyní, vinařstvím i s fenomenem olivového oleje. Kniha je doplněna originálními recepty a příjemným čtivým způsobem seznámí čtenáře i s toskánskou historií.