Jsi můj král : v tajných službách Otce vlasti - Bauer, Jan, 1945- (MOBA, 2018)
Reedice dvou historicko dobrodružných románů ("Král zvedá meč" a "Arcibiskupův noční host"), které jsou úvodními díly autorova volného cyklu "V tajných službách otce vlasti". V obou románech je hlavní úloha svěřena záhadnému dominikánovi Pavlovi, zručnému zákulisnímu hráči a příteli císaře Karla IV. V příběhu "Král zvedá meč" neznámý muž v rouchu dominikánů, jímž je pochopitelně mnich Pavel, zachrání patnáctiletého následníka trůnu před úkladnou smrtí a od té doby je mladému markraběti stále nablízku. "Arcibiskupův noční host" zachycuje zase důmyslnou intriku dominikána Pavla, jenž se snaží získat spojence ke znovudobytí braniborského markrabství, kteréžto dědičné léno Lucemburků je už nějaký čas v držení znepřáteleného rodu Wittelsbachů. Císař Karel, ač zdrcen smrtí své milované první ženy Blanky z Valois, se pouští do boje, který se spíše než na bitevním poli bude odehrávat v kuloárech a za zavřenými dveřmi významných mužů. Karel, sám zdatný intrikán, bude mít v prohnaném Pavlovi rozhodujícího pomocníka..