Veselí - Třeštíková, Radka, 1981- (Motto, 2018)
V románu oblíbené české autorky se třiatřicetiletá Eliška po letech vrací na Moravu ke svým kořenům. Po patnácti letech v Praze a nevydařeném vztahu přijíždí mladá žena k rodičům do Veselí nad Moravou, města svého dětství, aby zahájila další životní kapitolu. Snaží se navázat na stará přátelství a střídajíc úsměv se slzami, řeší nové události v okruhu svých blízkých. Osobní výpověď hlavní hrdinky je napsaná s odzbrojující upřímností, sebeironií i vážností a zároveň je neokázalou poctou jižní Moravě.