Dobrodružství vzduchoplavby - Chajda, Radek, 1973- (Edika, 2018)
Vydejte se s námi na dobrodružnou výpravu historií vzduchoplavby, na níž vás bude provázet patnáctiletý Matěj přezdívaný Monty. Pod vedením svého dědečka, nadšeného vzduchoplavce, poznává vzduchoplavbu na vlastní kůži a vy se můžete spolu s ním dozvědět mnoho zajímavostí o vývoji balónů, vzducholodí a jiných leteckých prostředků. Podnikněte s Montym cestu po převratných objevech a důvtipných konstrukcích. A také se připravte na Montyho otázky a úkoly, které proklepnou váš technický talent. Nakladatelská anotace.